Home

Aanvraag mantelzorgwaardering Geertruidenberg

Zorgt u voor een familielid, buur of goede vriend vanwege ziekte, beperking, verslaving en of psychische problemen? Doet u dit structureel voor langere tijd en onbetaald? Dan bent u mantelzorger!

Voor de waardering gelden de volgende regels:

  • Er moet sprake zijn van intensieve zorg en/of ondersteuning van minimaal acht uur per week, structureel van aard en minimaal drie maanden.
  • De zorgvrager is woonachtig in de gemeente Geertruidenberg.
  • Indien de zorgvrager is overleden ná 1 april kan de waardering over dat jaar wél worden aangevraagd.
  • Als mantelzorger kun je éénmalig de waardering aanvragen, ook al is sprake in situaties waar je meerdere zorgvragers ondersteunt.
  • De zorgvrager kan zelf bepalen aan wie de waardering wordt aangeboden. Indien er meerdere mantelzorgers betrokken zijn bij de zorgvrager ontvangen de mantelzorgers samen één geldelijke waardering.
  • De mantelzorgwaardering is aan te vragen t/m 31 december.
 

Aanvragen mantelzorgwaardering

velden met een * zijn verplicht

PERSOONSGEGEVENS MANTELZORGER

MANTELZORGWAARDERING

Mantelzorgers kunnen 1 keer per jaar een mantelzorgwaardering krijgen. Dat kan een geldbedrag of cadeaubon zijn.
De hoogte van de waardering kan elk jaar verschillen.

PERSOONSGEGEVENS ZORGVRAGER (ZV)

Woont de zorgvrager in een zorginstelling? Vul hieronder de naam van de zorginstelling in.
Naast deze waardering heeft de gemeente ook aandacht voor jonge mantelzorgers. Wonen er bij de zorgvrager in huis jongeren tussen de 12 en 18 jaar? Of zijn er bij de situatie jongeren nauw betrokken? Zij kunnen deelnemen aan activiteiten en een cadeaukaart aanvragen. Wilt u een jonge mantelzorg aanmelden? Kruis dan ja aan en we nemen contact met u op!

VERKLARING

Hierbij verklaren wij, zorgvrager en mantelzorger, dat de mantelzorger, 8 uur per week gedurende een periode van minimaal drie maanden zorg/hulp verleent aan de zorgvrager.