Welzijn in Geertruidenberg

De welzijnsorganisaties Trema Welzijn, Surplus Welzijn en SWOG werken nauw samen met elkaar om de inwoners van de gemeente Geertruidenberg nóg beter te ondersteunen. Het lokale aanbod op het gebied van welzijn voor jong en oud, voor mantelzorger, vrijwilliger of uzelf hebben we bij elkaar gevoegd en is op iedere website van de organisaties zichtbaar.

Aanvraag Mantelzorgwaardering Geertruidenberg 2021

Zorg je voor een familielid, buur of goede vriend vanwege ziekte, beperking, verslaving en of psychische problemen? Doe je dit structureel voor langere tijd en onbetaald? Dan ben je mantelzorger!

De gemeente Geertruidenberg is trots op haar mantelzorgers en hun inzet voor hun familielid, vriend of buur.
Als blijk van waardering reikt ze daarom de mantelzorgwaardering uit. De waardering bestaat naast een éénmalig geldbedrag of een cadeaukaart uit ontmoetingsactiviteiten. 
De hoogte van de mantelzorgwaardering wordt per jaar vastgesteld door de gemeente en kan per jaar verschillen. De mantelzorgwaardering is aan te vragen van oktober tot en met  31 december. 
Mantelzorgers ontvangen in het eerste kwartaal 2022 het geldbedrag of cadeaukaart.

Klik hier voor het aanvraagformulier.

Corona virus

Het is dagelijks in het nieuws: het coronavirus (COVID-19-virus).
Met deze informatie willen we u informeren over het laatste nieuws bij Surplus.
Wat is belangrijk, Hoe herkent u het coronavirus, wat zijn de symptomen en wat kun u zelf doen om verdere besmetting te voorkomen? Ook vindt u een lijst mee veelgestelde vragen voor zowel medewerkers als cliënten, bezoekers, huurders en leveranciers.

Lees verder op www.surplus.nl/corona

Algemene dienstverlening

Geen resultaten gevonden in deze categorie.

Maatschappelijk Werk

Hulp kan geboden worden in de vorm van een luisterend oor, informatie en advies, begeleiding of een passende verwijzing naar een meer specifieke instantie.

Trema Het Algemeen Maatschappelijk Werk van Trema Welzijn heeft als doel hulp te bieden bij problemen aan alle inwoners van de gemeenten Geertruidenberg, Woudrichem en Werkendam. Hulp kan geboden worden in de vorm van een luisterend oor, informatie en advies, begeleiding of een passende verwijzing naar een meer specifieke instantie. U kunt bij ons terecht voor professionele hulp. Soms is één afspraak met een maatschappelijk werker al voldoende. Gewoon om uw verhaal eens kwijt te kunnen aan een deskundige. In een andere situatie zijn meerdere gesprekken nodig. En misschien bent u wel geholpen met bemiddeling, een cursus of een gespreksgroep. Hoe dan ook: de hulpverlener werkt samen met u aan een oplossing waarbij u de regie houdt.
Naast de WMO consulent, een wijkverpleegkundige, een MEE consulent neemt ook het Algemeen Maatschappelijk Werk van Trema deel aan het wijkteam. Onderling worden bereikbaarheidsdiensten afgesproken, zodat het wijkteam gedurende de hele week bereikbaar is. U kunt met al uw vragen terecht bij het wijkteam. De medewerkers zullen u helpen om een antwoord te krijgen op uw vraag.

Boodschappenhulp

Heeft u (tijdelijk) hulp nodig bij het doen van boodschappen dan kunt u contact opnemen met de SWOG. Zij kijken of een vrijwilliger met u mee kan gaan om boodschappen te doen. Zij kunnen u ook assisteren bij het online bestellen van de boodschappen.

SWOG PLUS AH bestellen thuisbezorgd Jumbo online bestellen pick-up point ophalen inladen auto supermarkten

Buurtbemiddeling

Heb je een conflict met de buren? Komen jullie er samen niet aan uit? Dan kan buurtbemiddeling uitkomst bieden. Je kunt buurtbemiddeling inschakelen bij verschillende conflicten.

Surplus burenruzie, geluidsoverlast, rommel in het trappenhuis, overhangende takken, vernieling, andere leefwijze, overlast van huisdieren, stank, parkeeroverlast, pesterijen

Informele zorg

Geen resultaten gevonden in deze categorie.

Vriendendienst

Deze dienstverlening die Surplus aanbiedt in samenwerking met het GGz, richt zich op het ondersteunen van thuiswonende mensen met langdurige psychische / psychiatrische problematiek. Het doel is om isolement te doorbreken en vanuit contact met de vrijwilliger of maatje te werken aan persoonlijke doelen.

Surplus vrijwilliger, maatje, doelen

Mantelzorgondersteuning

Het voeren van individuele steun- of familie gesprekken. Hierbij wordt de zorg bespreekbaar gemaakt, onderzoeken we grenzen en mogelijkheden. Praktische hulp zoals het aanvragen van een mantelzorgcompliment en de doorverwijzing naar vervangende zorg.

Surplus

Mantelzorgcoach

Een mantelzorgcoach is een specifiek opgeleide vrijwilliger die de mantelzorger een bepaalde periode kan  ondersteunen. De ondersteuning kan bestaan uit het bieden van een luisterend oor en het bijstaan in papier- en regelwerk.

Surplus mantelzorg, papierwerk

Buddyzorg

Een steun en toeverlaat voor mensen met een langdurige, chronische of levensbedreigende ziekte.De vrijwillige buddy is gericht op verwerken, maar ook op vooruitkijken en het vinden van nieuwe mogelijkheden.

Surplus chronische-ziekte, levensbedreigend, MS, HIV, beroerte

Vrijwilligers

Geen resultaten gevonden in deze categorie.

Servicepunt Vrijwilligers

Het Servicepunt Vrijwilligers (SPV) is een lokale vrijwilligerscentrale, die zich momenteel toelegt op het vrijwilligerswerk in de gemeenten Werkendam en Geertruidenberg.

Trema Bemiddelen in vraag en aanbod
Geven van informatie en advies aan vrijwilligers- en organisaties
Belangenbehartiging en (financiële) ondersteuning ten behoeve van vrijwilligers- en organisaties
Promoten van lokaal vrijwilligerswerk en van het Servicepunt zelf
Deskundigheidsbevordering middels het aanbieden van cursussen en trainingen
Werven en binnenhalen van vrijwilligers
Bemiddeling maatschappelijke stages
Vrijwilligersdiensten

Ouderen

Geen resultaten gevonden in deze categorie.

Ouderenadviseurs

Hulp nodig bij het invullen van eenvoudige formulieren voor het aanvragen van AOW, belastingformulieren of het aanvragen van zorg- en huurtoeslag? De SWOG heeft vrijwilligers die bekend zijn met de voorzieningen en regelingen voor 65-plussers.

SWOG Ondersteuning invullen formulieren hulp beroepsprocedures belastingconsulenten.

Personenalarmering

Met personenalarmering van de SWOG kan in geval van nood, 24 uur per dag, een hulpverlener gewaarschuwd worden. Het voordeel is dat in een noodsituatie direct professionele hulp wordt ingeschakeld en de mantelzorger niet wordt overbelast.

SWOG Professionele hulp binnen handbereik
U woont zelfstandig maar wilt toch de zekerheid van directe hulp in een noodsituatie? Dan is personenalarmering van de SWOG misschien iets voor u of voor iemand die u kent.
Met personenalarmering van de SWOG kan in geval van nood, 24 uur per dag, een hulpverlener gewaarschuwd worden. Het voordeel is dat in een noodsituatie direct professionele hulp wordt ingeschakeld en de mantelzorger niet wordt overbelast.
Het alarmapparaat wordt aangesloten op uw vaste telefoonaansluiting. U geeft een reservesleutel van uw woning af zodat professionele hulp uw woning kan betreden in geval van nood.

Openbaar vervoer

Heeft u een vraag over de aanschaf van een OV-chipkaart? Wilt u weten hoe u met de trein of bus op uw bestemming komt en wat dit kost? Uw vragen kunt u stellen aan de mobiliteitsconsulent.

Trema OV-chipkaart bestemming kosten bus trein meerijden mobiliteitsconsulent taxi buurtbux deeltaxi

Klussendienst

De SWOG heeft een klussendienst die bestaat uit een aantal technische personen. Deze dienst helpt u met kleine klusjes in of rondom uw huis, waarvoor bedrijven niet komen.

SWOG lampen fittingen draaien schilderij ophangen gordijnen afhalen gras maaien

Computerhulp

Heeft u individuele vragen rondom het gebruik van uw computer dan kunt bij de SWOG terecht. De SWOG verwijst u vervolgens door naar één van de computer deskundigen, die een afspraak met u maken en u verder kunnen helpen.

SWOG email internet browser online bankieren

AutoMaatje

Even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met welzijnsinstellingen en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven.

SWOG taxiritje ANWB ziekenhuis familie openbaar vervoer deeltaxi boodschappen doen winkelbezoek

Maaltijdservice

Verse, voedzame en vooral smakelijke maaltijden voor ouderen.
Elke dag een warme maaltijd klaarmaken kan een hele klus zijn en soms lukt dat niet meer. De maaltijdservice van de SWOG is in de eerste plaats gericht op zelfstandig wonende ouderen.

SWOG eten, hoofdmaaltijd, soep, toetje, maatlijden, keuken, catering, menukaart, weekmenu,hoofdgerecht, voorgerecht, nagerecht, streekgerechten

Jeugd

Geen resultaten gevonden in deze categorie.

Centrum Jeugd en Gezin

Voor vragen rondom opvoeding, kortdurende hulpverlening en trainingen kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Hierin werken Trema en Surplus samen met andere organisaties zoals Thebe, Jeugdgezondheidszorg, MEE en de GGD West-Brabant.

Trema-Surplus Zoon, Dochter, Puber, Kinderen, Voor vragen rondom opvoeding, kortdurende hulpverlening en trainingen kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in uw gemeente. Hierin werkt Trema samen met andere organisaties zoals Thebe, Jeugdgezondheidszorg, MEE en de GGD West-Brabant. Medewerkers van Trema Welzijn zijn bij de CJG's aangesteld als CJG-medewerker en bieden ondersteuning en begeleiding als u vragen heeft over uw kinderen. Ook ondersteunen zij u bij het opstellen van beschikkingen als u of uw kind bijzondere hulp of ondersteuning nodig heeft die het CJG niet kan bieden. Bij het Centrum Jeugd en Gezin kunt u terecht voor al uw vragen omtrent opvoeden en opgroeien in uw gemeente.
opvoedondersteuning vanuit de methode Triple P
is er voor trainingen voor kinderen en jongeren (tot 18 jaar)
geeft oudercursussen
Ook zet het CJG jongeren- en gezinscoaching in.

Jongerenwerk

Het jongerenwerk van Trema Welzijn is er voor alle jongeren tussen de 12 en 24 jaar en die woonachtig zijn in de gemeenten Werkendam en Geertruidenberg en werkt op laagdrempelige wijze met jongeren.

Trema Jongerenwerk, Zoon Dochter Puber Kinderen
Geen resultaten gevonden. Probeer a.u.b. een andere zoekopdracht.

Niet gevonden wat u zocht? U kunt altijd contact opnemen met Trema Welzijn, Surplus Welzijn of SWOG